In the djungel





Hej! Just nu sitter jag i en hängmatta i ett väldigt regnigt Cairns. Det bokstavligt talat öser ner. Men är regnsäsong här uppe så är väl inte så konstigt. Är en enorm skillnad på luften här i norr i jämförelse med Sydney. Är väldigt fuktigt och saker torkar aldrig riktgt helt. Påminner mycket om fuktigheten i Thailand.
Resan från Airlie Beach gick bra, 10 timmar i en buss på diverse vägar. Motorvägarna här är inte riktigt som hemma. Det är små smala vägar med mycket upp å ner samt kringelikrokar. Men kan inte säga annat än att naturen här är fantastiskt. 
Idag har vi varit på en utflykt till regnskogen. Lyckades som tur var undkomma de värsta skurarna, men kan lova att det var blött ändå. Heter ju inte regnskog utan anledning... 
Vi fick i alla fall skåda diverse vattenfall, floder, vulkaner dessvärre inga djur. Finns tydligen känguruer här uppe som lever i trädtopparna.. Mycket märkligt! Som vanligt när man är turist och åker på utflykt känner man sig lite halvt lurad, inte för att de vi fick se var tråkigt på något sätt men förväntningarna var högre. Finns hur många turer som helst att välja på så det är svårt att veta vad som är mest prisvärt. 

Tror inte jag berättat om våra utflykter från Airlie Beach va? I alla fall så åkte vi på två olika. På lördagen blev det en lugn tur med en segelbåt som tog oss runt i öriket. Finns ca 74 öar som tillhör Whitsundays. Såklart var det fantastiskt vackert och väldigt varmt. Svallade ute precis när båten körde! Vi stannade vid två olika tillfällen för snorkling, första stoppet var Black Island och de andra kommer jag inte ihåg. Dock är de inte bara att hoppa i plurret utan man måste klä på sig en såkallad stinger suit... Detta för att inte bli stucken av maneter å annat. Man ser mer eller mindre ut som en säl i denna fantastiska dräkt.. 
Snorkligen var fin och vi skådade bland annat sköldpaddor och diverse fiskar. Efter dessa snorkelstopp tuffade vi sakta men säkert in mot land igen.
Söndagen bestod oxå av en båttur, denna gången med en betydligt snabbare båt dock! Guiden var mer eller mindre galen men underhållande och vi fick mycket intressant (och ointressant) fakta av honom. Denna tur tog oss till det fantastiska stället Whitehaven, och jag lovar er sanden var verkligen vit. Vilket fantastiskt ställe! Där åt vi lunch och plaskade runt i våra fina dräkter innan vi gick upp till ett utsiktstorn! Fantastiskt är det enda jag kommer på att säga. 
Snorklade även under denna resa, fantastisk snorkling. 

I morgon bär det ut på havet igen men denna gång till de stora barriär revet, där ska vi göra ett introdyk. Ska bli väldigt spännande. Ska ju även få se revet från ovan, ur en helikopter då. Ska bli häftigt!

Nu är det dags att sova. Ska upp klockan 6 i morgon!
Hoppas allt är bra där hemma :) 
Kram!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sophieisydney.blogg.se

En blogg om livet som utbytesstudent, innan, efter och självklart under tiden i Sydney, Australien

RSS 2.0