Wattamolla and the national park

Hej!
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, har hänt en del på sistone så har helt enkelt glömt bort den!
Förra helgen åkte jag och 7 andra på roadtrip till Melbourne. Det var väldigt trevligt men jag rekommenderar inte folk att åka bil dit.. Dit resan tog ca 17 timmar.. Kan dock inte klaga på den fantasiska utsikten vi hade längs vägen, det var otroligt fint och naturen i detta landet är så fantastiskt. Det är häfitgt att se hur naturen skiftar beroende på var man befinner sig. Vi stannade på lite olika ställen längs vägen, bland annat Jervis Bay som var en fantasisk liten plats, stranden var otroligt rogivande och vykortslik! Sen stannade vi på ett mindre trevligt ställe som heter Bega, är en liten "stad" som inte har någonting. Vi spenderade 2 timmar där, för den enkla anledningen att vi ville hitta mat. Men det var mer eller mindre en omöjligthet.. Vi åkte vidare och passerade även en annan stad vilket jag inte kommer ihåg namnet på, men det var en gamal guld koloni, men efter guld ruschen så har det mer eller mindre stått still i staden. Men det var en mysig plats om inte annat. Stannade även vid en utsiktsplats och fick skåda en fantastisk vy, kommer dessvärre inte håg det namnet heller.. Men finns otroligt många häftiga platser i alla fall..
Jag testade även på att köra, har aldrig kört på vänster sida innan. Kan säga att det var lite ovant, speciellt när vägen är väldigt upp o ner, svänger och smalnar av.. Körde inte speciellt länge men det var kul att testa, väldigt lätt att glida för långt ut på vänster sida haha.
 
I alla fall, när vi äntligen kom fram till Melbourne så checkade vi in på våra Hostel, och gammal som man är somnade jag på två röda medan de andra gick ut och gjorde stan osäker haha. Men lördagen var jag desto piggare. Då mötte jag upp Sofia (en gammal gymnasiekompis som bor i Melbs) som jag skulle sova hos pga att varenda hostel i hela Melbourne var uppbokat. Vi spenderade dagen genom att vandra runt i olika delar av M, först var vi i ett litet hipster kvarter som var otroligt mysigt med massa roliga affärer och söta caféer. Drack lite öl på coola pubar och traskade sedan vidare till CBD. Måste säga att jag gillar M mer än Sydney, lite mer min typ av stad. Inte lika stressigt och finns massvis av trevliga hak och små söta restuarenger och butiker.
Efter en hel dag på stan så åkte vi återigen hem till Sofia och gjorde oss i ordning för en utekväll. Vi började med att åka på förfest på ett hotell med de andra som jag roadtripade med. Var ett trevligt gäng som senare gav sig ut på stan och till Melbournes casino. Inte riktigt min typ av nattklubb men det var kul ändå.
Sen på söndagen så var det dags för helgens höjdpunkt ( i alla fall för alla som befann sig i Melbs), Australia Grand Prix gick av staplen och vi traskade dit vid 1230 tiden. Det var en häftig upplevelse, både själva F1 racet och allt runt om kring. Innan loppet började så var det flyguppvisningar, skatetävlingar och en allmän folkfest. Även om jag inte är ett megafan av F1 så tyckte jag det var riktigt kul. Det var häftigt att höra ljudet av bilarna samt se hur jäkla fort dom åker, sen är det ju extra roligt när det är en svensk med och tävlar, dock gick det inget vidare bra för honom..
 
Annars rullar livet på i Sydney, har träffat mycket härliga människor och lyckades hamna på ett sjukt häftigt pool-party för några veckor sedan. Det var en stenrik man som annordnade denna tillställning, han bjöd ungefär 50 ungdomar på mat och dryck samt en fantastiskt vy.. Dock så finns det en baktanke med allt, han ville att alla som var på festen och vill gå på fler festet skall hjälpa till att promota en som kandiderar till borgmästare i valet nu i April. Dock så står denna kandidat för lite andra saker än mig så är inte speciellt intresserad av att göra reklam för honom. Men det var otroligt kul att va på poolparty.
Annars så har jag besökt lite olika stränder här i Sydney, Manly beach som var en trevlig liten strand samt fanns där en mysig liten gågata med fina resturanger osv. Sen i går var vi på Cogee beach som oxå var fint, snäppet bättre än Manly. Men det bästa måste varit idag när jag och Hanna åkte på en liten roadtrip till National Park och körde till ett ställe som heter Wattamolla, är svårt att beskriva hur vackert det var där. Ska lägga upp bilder så får ni själva skåda..
 
Den nästkommande veckan kommer endast bestå utav studier då jag om 10 dagar har 3 tentor att lämna in, så ska försöka spendera min mesta lediga tid på biblioteket. När tentorna väl är inlämnade är det nästan dags för påsklov och besök av Andreas, då bär det av till Byron Bay.. Ingen vila o ingen ro här inte, men jag antar att man får passa på att se så mycket som möjligt av Aussie när man väl är här!
 
Nu ska jag läsa innan det är dags för skypedejt! jag hoppas ni har det bra där hemma och att våren är där på riktigt nu!
 
kram!
 
 
Mitt internet är för närvarande uselt så får inte upp några mer bilder.. ni får helt enket se dom senare :)
 

Hitta Nemo

Hej!
 
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här, har hunnit hända en del antar jag. Är i alla fall på plats i Sydney och har varit det i ca 2 veckor.
Sista utflykten i Carins var helt fantastisk. Det var alltså en båttur ut till det stora barriär revet, där fick vi testa på att dyka. Dykningen var har häftig som helst, var lite obehagligt i början innan man förstod hur man andades rätt å så, men när man väl fått ordning på det så var det grymt. Skulle gärna dyka igen! Efter vi dykt så fick man snorkla runt över revet, även det var en upplevelse. Helt klart den bästa snorklingen under denna resan!
 
Efter vi hade plaskat runt i vattnet några timmar så var det dags att se revet från ovan. Jag, Emma och två andra fick ta plats i en helikopter som flög runt oss över revet. Även det var häftigt.
Överlag var Cairns ett trevligt ställe, dock väldigt varmt och fuktigt!
 
Nåja, nu är jag i Sydney och har flyttat in i ett hur med 8 andra personer. Delar rum med en fransktjej som är väldigt trevlig. Området jag bor i heter Surry Hills och ligger bara 10 min i från centralen. Från centralen kan jag ta ett tåg till skolan som tar ca 35 min.
Än så länge känns skolan bra, har bara varit där en vecka men det verkar vara bra kurser. Trots att jag lyckades välja level 3 i stället för level 1.. Men under introduktionerna till kurserna har det ändå kännts bra då jag är bekant med de olika ämnerna sedan tidigare.
Ska försöka uppdatera här lite oftare.. Ska bara försöka komma in i vardagsrutinerna igen, är svårt när man varit ledig i drygt 2 månader :P
Sen springer tiden i väg, har varit här i exakt en månad och det innebär att Andreas kommer hit om precis en månad, vilket känns väldigt bra. Jag har bokat flyg till Byron Bay, så där ska vi spendera en vecka! Ska bli trevligt att se detta ställe då alla pratar väldigt bra om det.
 
Nu ska jag där emot göra mig i ordning och åka ut till Manly Beach, solen skiner för första gången på några dagar här i Sydney. Får ta å passa på innan hösten kommer ;)

sophieisydney.blogg.se

En blogg om livet som utbytesstudent, innan, efter och självklart under tiden i Sydney, Australien

RSS 2.0